Media masterclass voor burgemeester en wethouders.

Op maat gemaakte praktijktraining: intensief en effectief.

U HEEFT NIEUWS... OF BENT U HET?

Sta vol zelfvertrouwen de pers te woord.

Tijdens deze intensieve en persoonsgerichte media masterclass van één dag worden de individuele talenten van de collegeleden op het gebied van om-gaan met de media (verder) ontwikkeld. Deze masterclass is heel praktisch en gaat uit van de specifieke situatie van uw college en de individuele leerdoelen van de collegeleden.

U ondervindt wat er kan gebeuren tijdens een interview en hoe u dat kunt beïnvloeden. En u leert in interview- en debat-situaties de regie over de eigen boodschap kunnen houden. En uiteindelijk geeft u een interview met zelfvertrouwen zodanig kort en bondig geformuleerd dat u de nieuwsjournalist verleidt om de juiste citaten te pakken. Kortom, u leert alert en gezaghebbend met de media om te gaan.

De trainer

Deze masterclass wordt gegeven door Frank du Mosch of Johan Sponselee, beiden senior mediatrainers bij Brain Box en gepokt en gemazeld in de journalistiek.

Frank du Mosch

Frank du MoschIs journalist, eigenaar van mediabedrijf The Broadcaster en media- en presentatietrainer bij Brain Box. Hij studeerde journalistiek in Tilburg en presenteerde het Jeugdjournaal, waarna hij enige tijd voor het NOS Journaal als presentator en verslaggever actief was, om vervolgens in dienst te treden bij de actualiteitenrubriek Netwerk. Hij presenteerde radio- en televisieprogramma’s als Stand.nl, Standpunt Café, Cappuccino en Studio Max Live.

Johan Sponselee

Werkte als redacteur, verslaggever en presentator voor onder meer Radio 1, 2 en 5 en vervulde verschillende journalistieke managementfuncties. Een aantal weken per jaar geeft hij als docent Mediavaardigheden les aan de deeltijdopleiding Communicatie aan de Avans Hogeschool in Breda. Als gediplomeerd (SPHBO) trainer en coach is hij ook verantwoordelijk voor de didactische ontwikkeling van trainers en trainingen bij Brain Box.

Locatie

De training wordt gegeven in de 3-camera studio van Brain Box in Hilversum, waar alle voorzieningen aanwezig zijn om een intensieve en effectieve mediatraining te kunnen organiseren. In alle rust kunnen de deelnemers hier oefenen, even weg van de dagelijkse hectiek op het gemeentehuis.

De training kan overigens desgewenst op iedere andere locatie worden gegeven. De trainer neemt dan camera en dergelijke mee zodat de oefeningen ook dan kunnen worden opgenomen, teruggekeken en van feedback voorzien.

Wilt u teruggebeld worden?

Vul dan hier uw gegevens in.

Aantal deelnemers

Deze teamtraining is bedoeld voor leden van het college van burgemeester en wethouders met een maximum van 6 deelnemers. Desgewenst kunnen bijvoorbeeld het hoofd communicatie of de gemeentesecretaris als toehoorder aanwezig zijn.


Inhoud mediatraining

Onderstaande onderdelen komen in de training aan de orde, aangevuld met specifieke  individuele leerwensen en -doelen van de deelnemers.

  • Woord- en stemgebruik, mimiek, houding, kleding, et cetera
  • Sturingstechnieken; krijgen en houden van grip
  • Overtuigingskracht, werken met kernboodschappen en frames
  • De speerpunten uit program of individuele portefeuilles vertalen in burgergerichte statements
  • Het informatieve interview met de plaatselijke krant, of aan tafel in een regionale talkshow
  • Omgaan met camera's in de zaal, in de wandelgangen en op straat
  • Het kritische interview, maar ook: omgaan met unfaire of onbeschaamde vragen
  • Het snelle nieuwsinterview en een 'quootje' van 15 seconden

Iedere oefening wordt met een camera opgenomen, teruggekeken en van feedback voorzien.

Kosten

In de totale prijs van deze training van 2 dagdelen zit het intakegesprek, deskresearch, voorbereiding door de trainer, lunch en lesmateriaal. De faciliteiten bestaan uit de radio/tv-studio met lesruimte.

Zomerkorting

In de maanden juli en augustus 2018 geven wij uw college graag 10 procent korting op het totale bedrag. Dan bent u er in september helemaal klaar voor als het politieke seizoen weer begint. In de vakantieperiode kan het zijn dat één van de vaste trainers niet beschikbaar is. Wij hebben dan altijd een uitstekende vervanger beschikbaar.