Media masterclass voor college van burgemeester en wethouders

Na een mediatraining van Brain Box treedt u goed en doeltreffend op in de media,
en wordt u door de journalist graag geïnterviewd en geciteerd.

U HEEFT NIEUWS... OF BENT U HET?

Sta met hernieuwd zelfvertrouwen de pers te woord.


Tijdens deze intensieve en persoonsgerichte media masterclass van één dag worden de individuele talenten van de collegeleden op het gebied van omgaan met de media (verder) ontwikkeld. U leert alert en gezaghebbend met de media om te gaan. In een praktische training, gericht op de specifieke situatie van uw college en de individuele leerdoelen van de collegeleden. Ook teambuilding speelt hierbij een belangrijke rol.

De trainer

Frank du Mosch

Frank du Mosch

Is journalist en eigenaar van mediabedrijf The Broadcaster. Hij studeerde journalistiek in Tilburg en presenteerde het NOS Journaal, Jeugdjournaal en de toenmalige actualiteitenrubriek Netwerk. Verder maakte hij radio- en televisieprogramma’s als Stand.nl, Cappuccino en Studio Max Live.

Johan Sponselee

Werkte als redacteur, verslaggever en presentator voor onder meer Radio 1, 2 en 5 en vervulde verschillende journalistieke managementfuncties. Een aantal weken per jaar geeft hij als docent Mediavaardigheden les aan de deeltijdopleiding Communicatie aan de Avans Hogeschool in Breda.

Locatie

De training wordt gegeven in de 3-camera studio van Brain Box in Hilversum, waar alle voorzieningen aanwezig zijn om een intensieve en effectieve mediatraining te kunnen organiseren. In alle rust kunnen de deelnemers hier oefenen, even weg van de dagelijkse hectiek op het gemeentehuis.

Mediatraining gemeentepolitiek

De training kan overigens desgewenst op iedere andere locatie worden gegeven. De trainer neemt dan camera en dergelijke mee zodat de oefeningen ook dan kunnen worden opgenomen, teruggekeken en van feedback voorzien.

zomerkortingZomerkorting

In juli en augustus 2018 geven wij uw college 10% korting op het totale bedrag. Met deze intensieve training in de zomer op zak is het (nieuwe) team er in september helemaal klaar voor als het politieke seizoen weer begint.

Wilt u teruggebeld worden?

Vul dan hier uw gegevens in.

Aantal deelnemers

Deze teamtraining is per persoon het meest effectief bij een maximum van 6 deelnemers.

Natuurlijk kunnen bijvoorbeeld het hoofd communicatie of de gemeentesecretaris als actieve toehoorder deelnemen.


Elke media masterclass is maatwerk

Onderstaande onderdelen komen in de training aan de orde, aangevuld met specifieke  individuele leerwensen en -doelen van de deelnemers.

  • Woord- en stemgebruik, (non)verbale communicatie
  • Sturingstechnieken; krijgen en houden van grip
  • Overtuigingskracht met kernboodschappen en frames
  • Speerpunten college vertalen in burgergerichte taal
  • Het interview met de krant, of aan tafel in studio
  • Omgaan met camera's in de raadszaal en op straat
  • Het kritische interview en omgaan met unfaire vragen
  • Het snelle nieuwsinterview en een 'quootje' van 15 sec.

Iedere oefening wordt met een camera opgenomen, teruggekeken en van feedback voorzien.

De patatbalie
Gratis boek: 'De Patatbalie'
meer...

De Patatbalie over Haagse media

Deelnemers aan deze training krijgen zolang de voorraad strekt een exemplaar van het boek De Patatbalie.

In De Patatbalie beschrijft politiek commentator en Brain Box oprichter Hans Kriek de do’s en don’ts van het intrigerende kat-en-muisspel op het Binnenhof tussen media en politici. Het wheelen en dealen, onderhandelen en anoniem lekken.

De Patatbalie is een vermakelijk, brutaal, inzichtelijk en onthullend boek. Met een voorwoord door voormalig staatssecretaris van defensie en spindoctor Jack de Vries.